Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

«’Εφυγε» ο εκδότης του Βήματος της Κω και πρ. πρόεδρος του Φιλητά Γιάννης Ιωαννίδης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΩΝ «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ»                                                           25/07/2014

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» στο απροσδόκητο άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του Εκδότη και Διευθυντή της εφημερίδας «Βήμα της ΚΩ», Γιάννη Ιωαννίδη ιδρυτικού και δραστήριου μέλους του Ομίλου μας, πρώην Προέδρου και Επιτίμου Προέδρου, που τίμησε με την πολύχρονη προσφορά του και συμμετείχε ενεργά επί σειρά ετών στην κοινωνική ζωή και τον πολιτισμό της Κω, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, και αποφάσισε τα παρακάτω:
1.      Να παραστεί σύσσωμο στην εξώδιο ακολουθία
2.      Αντί στεφάνου να κατατεθεί ποσόν στο συσσίτιο της Μητρόπολης Κω.
3.      Να αφιερωθεί ο υπό έκδοση 13ος τόμος των Κωακών στη μνήμη του.
4.      Να δημοσιευθεί το παρόν σ' όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του νησιού
Το Διοικητικό Συμβούλιο


***Αδελφικέ μου φίλε Γιάννη,
Δυσβάστακτο πόνο στη ψυχή μου έδωσε ο αιφνίδιος θάνατός σου. Ποιος μπορεί τάχα να αρνηθεί πως ο θάνατος είναι μια πανίσχυρη παγκόσμια αλήθεια που μόνο μια φορά έρχεται στη ζωή μας;
            Σε θυμάμαι ν’ ακουμπάς όλο το κορμί σκυφτός, προσηλωμένος πάνω στον πάγκο, με απλωμένο το πρώτο τεράστιο φύλλο του μηνιαίου τότε εντύπου σου, για τις τελευταίες τυπογραφικές του διορθώσεις κι είπα μέσα μου πως το νησί μας επιτέλους απόκτησε τώρα την ολότελα δική του εφημερίδα. Και πέρασαν από τότε 38 ολόκληρα χρόνια!
Και ήρθε κι ανδρώθηκε το «Βήμα της Κω» κι έγινε τρισεβδομαδιαίο και τα τελευταία χρόνια δισεβδομαδιαίο, για να τυπώνεται μάλιστα στο δικό σου ιδιόκτητο τυπογραφείο. Τα γραφόμενά σου είχαν το κύρος του τυπωμένου λόγου, καθώς και τον μεταξύ ομιλητή κι ακροατή δημιουργούμενο συναισθηματικό δεσμό. Διέθετες το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούσες να επαναλαμβάνεις συστηματικά τα επιχειρήματά σου, να διοχετεύεις καθημερινά σε μικρές-μικρές δόσεις τις ποικίλες διαθέσεις και απόψεις σου, να επανέρχεσαι συνέχεια πάνω στις ίδιες ακριβώς ιδέες και στα ίδια γεγονότα, ώστε τελικά να επιβάλλεις τις γνώμες σου στον αναγνώστη, σαν αυταπόδεικτα κι αναμφισβήτητα στοιχεία, σαν «κοινές αλήθειες». Είχες επίσης το χάρισμα της μετάδοσης της ποικιλίας των ειδήσεων, των εντυπωσιακών τίτλων, των καυτών άρθρων και σχολίων, των μοναδικών επιφυλλίδων, ρεπορτάζ, συνεντεύξεων, επιλεγμένων φωτογραφιών κ.ά., συνδυάζοντάς τα όλα αριστοτεχνικά. Απευθυνόσουν  τέλος σε όλους: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, γέροντες, νέους, μορφωμένους, αμόρφωτους ακόμα και σε ημιμαθείς. 
Η συνεχής και ενεργός παρουσία σου στα τοπικά δρώμενα υπήρξε  πασιφανής. Η αναγνώριση καθολική. Το κενό που άφησες  πίσω σου δυσαναπλήρωτο. Ξέρω όμως ότι όλα όσα εσύ μόχθησες  να κατακτήσεις, κατάλληλα προετοίμασες τα παιδιά σου να τα συνεχίσουν στους δυσοίωνους αυτούς καιρούς που ζούμε. Η πατρική σου η μορφή πάντα θα τα σκεπάζει και θα τα καθοδηγεί σε νέους αγώνες χωρίς δεσμεύσεις και συμφέροντα προς όφελος του νησιού μας που τόσο λάτρεψες και δίκαια εξασφάλισες την αγάπη και τη γνήσια αποδοχή των κατοίκων του.
Καλό σου ταξίδι, Γιάννη μου.
                     ΒΑΣΙΛΗΣ  Σ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΊΟΥ 


***

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
Ό,τι και να πει κανείς για τον τόσο ξαφνικό θάνατο του φίλου και αγαπημένου συμπολίτη μας, Γιάννη Ιωαννίδη, θα είναι λίγο.
Ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του σε αυτά που με τόσο πάθος αγάπησε: τη δημοσιογραφία και την Κω.
Ήταν ένας μαχόμενος δημοσιογράφος, που πάλεψε με αυταπάρνηση για το νησί του.
Δεν είναι τυχαίο ότι η τελευταία δημοσιογραφική μάχη που έδωσε είχε να κάνει με τον πολύπαθο χώρο της υγείας.
Ο χώρος της ενημέρωσης στον τόπο μας είναι από σήμερα φτωχότερος.
Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Καλό σου ταξίδι Γιάννη...
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

***

ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΤΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩ
Τιμή και δόξα στον ακάματο αγωνιστή
Με την έκδοση του Βήματος της ΚΩ, το 1976,ο Γιάννης Ιωαννίδης εμφανίζει ενεργά πλέον την μαχητικότητά του κ τις ικανότητες του. σε όλα τα επίπεδα Πρωτοπόρος στο χώρο του με κοινό παρονομαστή την αγάπη του για την ΚΩ και το αμείωτο ενδιαφέρον του για κάθε δρώμενο της.
Με οργανωμένη κριτική σκέψη, δημοκρατική και ουσιαστική, με πραότητα, υπομονή και καρτερικότητα, προσπαθούσε να βοηθήσει και να ικανοποιήσει κάθε αίτημα.
Το πάθος του για το Ιπποκράτειο Ίδρυμα, οι αγώνες του, ο πρωταγωνιστικός του ρόλος γι αυτό και όχι μόνο, έχουν καταγραφεί στην Ιστορία. Προσπάθησε να είναι ενωτικός για την πρόοδο του νησιού, αντικειμενικός κριτής .
Αυτά τα απεδείκνυε έμπρακτα γράφοντας με πατριωτικό σθένος, χωρίς οξύτητες αλλά με δυναμισμό κ συχνά γινόταν επικριτικός Η απουσία του αφήνει τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά του κ στην ευρύτερη οικογένεια !
Νίκος Στ. Μανούσης
Ψυχίατρος
Γενικός Γραμματέας ΔΙΙΚΩ

***

Δήλωση του καθηγητή Δημητρίου Κρεμαστινού για την αιφνίδια απώλεια του φίλου του Γιάννη Ιωαννίδη
Η αδόκητη απώλεια του εκλεκτού φίλου μου δημοσιογράφου Γιάννη Ιωαννίδη πέρα από τη θλίψη και την οδύνη που μας κατέχει όλους και ιδιαίτερα την οικογένεια του και τους οικείους του αφήνει ένα μεγάλο κενό στη δημοσιογραφία όλης της Δωδεκανήσου.
Πολλές φορές του έλεγα ότι μετά το θάνατο του Γιώργου Διαμαντίδη αυτός αποτελούσε τη συνέχεια του στον τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων θεμάτων που αφορούν ιδιαίτερα την Κω. Χθες μάλιστα το απόγευμα είχα μια ημίωρη τηλεφωνική συνομιλία μαζί του στην οποία με αγωνία μου τόνιζε με ποιο τρόπο κατά τη γνώμη του πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας της χώρας μέσα στα οποία τάσσονται και προβλήματα υγείας της προσφιλούς του πατρίδας της Κω.
Όμως δυστυχώς η ανθρώπινη μοίρα η οποία προσδιορίζει τα πάντα, προσδιόρισε και την αιφνίδια απώλειά του.
Μια απώλεια η οποία μας αγγίζει όλους και δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στη δημοσιογραφία της Δωδεκανήσου.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Δημήτρης Κρεμαστινός

***

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΜΕΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΜΕΚ, στο θλιβερό άκουσμα του θανάτου, του πρώην Προέδρου του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:
Να εκφρασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, των μελών του Συνδέσμου μας, στην οικογένειά του και σε όλους τους συγγενείς του.
Να παρακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο την νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΤΑΘΗΣ ΠΙΤΣΗΣ  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου